#vegevoima

1.1.2020 alkaen...

Tutkimuksessa verrataan vegaanisen- ja sekaruokavalion vaikutuksia nousujohteiseen voimaharjoitteluun, palautumiseen ja elintoimintoihin. Harjoittelua seurataan 4 vuoden ajan siten, että 1. vuosi syödään sekaravintoa, 2. vegaanista, 3. sekaravintoa ja 4. vegaanisesti. Koehenkilön harjoittelu ja ruokavalio vakioidaan sekä vaikutuksia mitataan laaja-alaisesti eri mittareilla.

Tutkimusryhmän harjoitusohjelmat ja elämäntapa vakioidaan siten, että saadaan mahdollisimman luotettavaa tietoa ruokavalion vaikutuksesta nousujohteiseen voimaharjoitteluun. Tutkittavat henkilöt omaavat vahvan urheilutaustan ja osaavat toteuttaa elämäntapaohjeita sekä arvioida kehotuntemuksia. 

Voimaharjoittelu ohjelmoidaan siten, että yhden vuoden aikana harjoitellaan 3x4kk jaksot: maastanosto, kyykky ja penkkipunnerrus. Tätä vuoden kestävää harjoitusohjelmaa toistetaan samansisältöisenä 4 kertaa eli 4 vuotta.

Tutkimus alkoi vuoden 2020 alusta kolmen fysioterapeutin toimesta ja koeryhmää laajennetaan 20-30 henkilöön 1-2 vuoden sisällä. Lopulliset tulokset julkaistaan 6 vuoden kuluttua (tutkimusaika 4 vuotta per henkilö). Tutkimuksen edistymisestä pidetään blogia ja keskustelua käydään laajasti some-kanavissa.

Alkuun tutkimushankkeen pääsivustona toimii Facebookin sivu: www.facebook.com/vegevoima. Mikäli aihe saa laajempaa kiinnostusta, niin ryhdymme julkaisemaan tarkempaa tietoa tutkimuksesta omien kotisivujen ja blogin kautta. Tällä hetkellä www.vegevoima.fi-kutsut ohjautuvat tähän sivuun. Käy siis tykkäämässä #vegevoima-tutkimuksesta Facebookissa, kiitos!

Kukin koehenkilö julkaisee omasta harjoittelustaan ja tutkimustuloksistaan omissa kanavissaan. Allekirjoittaneen edistymistä ja mietteitä löydät tämän sivuston blogista.

Siirry sivun alkuun