Jouni Ikonen, Joukontie 23, 01400 Vantaa | jouni@ikonen.fi | puh. 040 538 3240

ikonen.fi – Jouni Ikonen, fysioterapeutti

Olen 56-vuotias vantaalainen fysioterapeutti ja esittelen tämän sivuston kautta ihmisen terveyteen liittyviä ajatuksia, palveluita ja tuotteita.

Jounin CV

ANSIOLUETTELO (päivitetty 7.10.2019)

Jouni Ikonen, syntynyt 1967 Helsingissä.
Avioliitossa vuodesta 1990.
Kaksi aikuista tytärtä, syntyneet vuonna 1992 ja 1994.

TYÖKOKEMUS

Koululainen ja opiskelija, 1980 – 1991/04
Olen aloittanut kesätyöt 13-vuotiaana. Ensimmäiset kesätyöt olivat apumiehenä varastossa ja jakeluautossa sekä toimistotöitä Telelaitoksella. Lukion aikoihin tein siivous- ja asiakaspalvelutöitä kuntosalilla. Opiskeluaikoina tuli tehtyä rakennusalan töitä Helsingin kaupungin Katurakennusosastolla, YIT:n työmaalla Itä-Pasilassa ja kesällä -88 myös Espanjassa; toimistotöitä Helsingin kaupungin Rakennusvirastossa, Rautaruukilla ja Suomen Rakennusinsinöörien Liitossa. Mukavia työtehtäviä olivat myös sijaisopettajuudet Laajasalon ala- ja ylä-asteella sekä lukiossa.

Yrittäjä, 1991/05 –
Vuonna 1991 siirryin opiskelijaelämästä suoraan yrittäjäksi. Arkkitehdit Antti Eklund ja Pekka Hamberg olivat perustaneet suunnittelutoimisto Daff Design:n (mainos-, sisustus-, tuote- ja arkkitehtisuunnittelua) vuonna 1986 ja heillä oli tarve reippaalle henkilölle, joka hoiti asiakasyhteydet ja kirjoitti tekstit mainosmateriaaleihin. Tällä tiellä ollaan. Matkan varrella on ollut runsaasti asiakkaita, joista jokaisen voi laskea työnantajaksi (omaa suunnittelutoimistoa en laske työnantajaksi), sillä ”asiakas maksaa palkan”. Suunnittelupalveluiden lisäksi omana yritystoimintana oli ANIMAL-tuotteet, jotka siis suunniteltiin, tuotettiin, myytiin ja toimitettiin itse (tukkureita/myymälöitä 25 maassa). ANIMAL-liiketoiminta myytiin vuonna 2005, minkä jälkeen yritystoimintani keskittyi markkinointipalveluihin. 2011 tarjoutui mahdollisuus perustaa Voda Liikuntakeskus, jonka kautta pitkäaikaisista liikuntapalveluista tuli myös täysipäiväinen työ (2011/9-2015/6). Valmistuin fysioterapeutiksi 2017/6, minkä jälkeen toimin päätoimisena fysioterapeuttina (työntekijänä), ja samalla tarjoan sivutoimisena yrittäjänä fysioterapiapalveluita (Fysioterapiatiimi.fi).

Työntekijä, 2017/06 –
12.6.2017 alkaen, HUS Peijaksen sairaala , Fysioterapia

KOULUTUS

Laajasalon lukio, 1986
Yo
Teknillinen korkeakoulu, 1986-
Tekn.yo
Helsingin kauppakorkeakoulun pienyrityskeskus, 1996
Akateeminen pienyrittäjätutkinto, 16 ov
Metropolia Ammattikorkeakoulu, sosiaali- ja terveysala, 2014-2017
Fysioterapeutti (AMK)

IT-TAIDOT

Vuodesta 1988 olen tehnyt kaiken koneella: monipuolisesti digitaalisen viestinnän (Adobe-tuoteperhe) ja yrityksen toiminnanohjauksen ohjelmistoja (mm. ProjectHouse, Manager, Nova, Lemonsoft, myClub). Vuodesta 2006 olen suunnitellut, toteuttanut ja ylläpitänyt asiakasyritysten kotisivuja (”Tulilla-kotisivut”-julkaisujärjestelmä) ja s-posteja (Ficoran palveluntarjoajana fi-domainien ja nimipalvelimien hallinta).

KIELITAITO

suomi – äidinkieli
englanti – välttävä
ruotsi – perusteet
ranska – perusteet

Ihmisen on vaikea myöntää ettei olekaan täydellinen, mutta tässä yhteydessä on pakko. Englanninkielisien asiakkaiden (ja matkoilla) olen tullut toimeen, mutta työkielenä käytän mieluiten suomea. Toki olen nopea oppimaan, joten tarvittaessa verestetään kielitaito työkuntoiseksi.

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

Helsingin Ilmatorjuntarykmentin aliupseerikoulu
Oppilaskunnan puheenjohtaja, 1987
Insinöörikilta (TKK:n rakennustekniikan opiskelijat)
Puheenjohtaja, 1989
Suomen ÄPY-lehtien liitto
Päätoimittaja (Räpylä-Äpy), 1991

VARUSMIESPALVELUS

Helsingin Ilmatorjuntarykmentti, 1987-1988
Lääkintäalikersantti

LISÄTIETOJA

Harrastukset
Liikuntaharrastuksistani on laajasti kerrottu ”Jounin Liikunta-CV”-sivulla. Runsaan liikkumisen lisäksi muita harrastuksia: valokuvaus, metsästys, ampuminen ja remontointi. Hienoja kokemuksia ja muistoja ovat jättäneet myös seuraavat harrastukset: partio, käsityöt ja maalaus (Laajasalon nuorisotalo), Teekkariteatteri, oppilaskuntatyö Otaniemessä ja kuskina oleminen lasten harrastuksissa.

Saavutukset
Avioliitossa (vuodesta 1990).
Kaksi aikuista tytärtä (syntyneet vuonna 1992 ja 1994).
Ystävät.
TKY:n ”Vuoden fuksi 1987”.
Vantaan Shukokai karate ry:n ”Vuoden karateka 2008”.

Luonne
”Eläydy toisen asemaan. Ihminen on tärkeä. Vuorovaikutus. Vuorovaikutus. Vuorovaikutus. Luovuus on sitä, että yhdistelee vanhoja asioita uudella tavalla. Kehitä itseäsi jatkuvasti. Ole avoin uusia asioita kohtaan. Aito kiinnostuminen ja tieto asioista lisäävät motivaatiota. Aseta tavoite ja kerro se muille. Älä luovuta.” Nämä ovat teesejä, joita olen vuosien varrella toistanut usein ja jotka kuvaavat hyvin myös luennettani; nämä ovat sekä hyviä, että huonoja ominaisuuksiani.

Siirry sivun alkuun